Wilma Nijenhuis

Talent-, loopbaan- en leiderschapscoach

Veel professionals zitten in een positie of baan waar ze niet tot hun recht komen, hun talenten niet optimaal kunnen ontwikkelen of soms zelfs worden gevraagd iemand te zijn die ze niet willen of kunnen zijn. Mijn drijfveer is om die professionals te helpen zichzelf beter te leren kennen, te vertrouwen op hun talenten en met die inzichten de juiste stappen te maken. Er is niets mooiers dan te zien hoe iemand met de juiste zelfkennis kan zijn wie hij of zij graag wil zijn.

Waarom?

Gedurende mijn hele professionele leven heb ik geprobeerd mezelf beter te leren kennen en te leren van mijn keuzes en ervaringen, zowel de goede als de mindere. Ik vind het heel inspirerend om met mensen samen te werken waar ik van kan leren, die anders zijn dan ik en me daardoor uitdagen, spiegelen of aanvullen. Leren en ontwikkelen is niet alleen een leidraad voor mezelf: het werd mijn drijfveer om mensen om mij heen te helpen ontdekken wat hun talenten zijn, hoe die talenten te gebruiken, door te groeien, meer impact te creëren, een goede leider te worden of een passende nieuwe uitdaging te vinden. Dat deed ik vanuit mijn rol als manager maar ook als coach, mentor en adviseur duurzame inzetbaarheid in andere delen van de organisatie. Ik geloof in het principe van ‘pay it forward’: geef door aan anderen wat jijzelf hebt ontvangen in het leven. Daarom ben ik in 2022 begonnen als zelfstandig talent-, loopbaan- en leiderschapscoach en help ik anderen met hun professionele groei en ontwikkeling.

Hoe werk ik?

Ik kijk waar de echte vraag of worsteling ligt en dan bepalen we gezamenlijk het pad wat we gaan volgen. Daarbij kunnen we gebruik maken van methodes om drijfveren, behoeftes, talenten en valkuilen in kaart te brengen, of om voorkeursgedrag en communicatiestijlen zichtbaar te maken. Maar het kan ook zijn dat door de juiste vragen te stellen, te spiegelen en mijn eigen ervaringen en dilemma’s te delen we ontdekken waar we naar toe willen. Ik ben enthousiast, energiek en gedreven maar durf me ook kwetsbaar op te stellen. Ik heb ruime ervaring binnen het bedrijfsleven, kan goed het grotere geheel overzien en heb ervaring met verschillende (werk)culturen. Mijn doel is altijd het bereiken van de gewenste ontwikkeling voor de professional met wie ik werk.