Ingrid Nouwens

Nieuwsgierig, verbinden, verbeelden en de volgende stap zetten

Transformatie is overal om ons heen, de wereld, onze directe omgeving, ons werk en in onszelf. Zo vaak willen we daarbij meteen weten, van het oude in het nieuwe kunnen springen om ons zo snel mogelijk comfortabel te voelen in het ‘nieuwe normaal’. Alleen werkt het in de realiteit vaak niet zo, en blijkt dat je eerst toch echt het oude los moet laten, op pad moet gaan, ondanks dat het nieuwe nog niet helemaal helder of concreet is.

Juist die tussenruimte opzoeken, het ongemak en ‘niet weten’ te omarmen zodat er dingen kunnen ontstaan en we flexibel met onszelf en de omgeving leren om te gaan; vind ik magisch. Daarom wil ik in mijn werk als ‘corporate artist’ en creatieve verbinder mensen ruimte bieden, anders laten kijken waardoor zij meer kunnen zien.

Waarom?

Regels, controle, vastpinnen, patronen borden, Nederland staat er vol mee.  Zo vaak timmeren we dingen dicht, willen we het controleren, bepalen en inkaderen. Hoe moet het zijn, hoe het is en hoe je moet reageren.

Door ruimte open te laten, nieuwsgierigheid aan te wakkeren en mensen te prikkelen, kunnen mensen (individuen, teams) op andere ideeën en initiatieven komen, kunnen andere stemmen gehoord worden, waardoor creativiteit kan stromen en er van alles kan ontstaan. Zo worden we met elkaar inclusiever en innovatiever.

Hoe werk ik?

Vanuit de kracht van zacht, startend met een open blik en hart, een leeg vel of een lege ruimte. Door vragen te stellen, te luisteren en (in beeld) terug te geven wat ik zie gebeuren, hoe mensen samenwerken, maak ik het ongezegde zichtbaar en bespreekbaar.  Daarnaast creëer ik concepten en tentoonstellingen waar mensen persoonlijke thema’s kunnen ervaren en beleven (ipv het er over hebben).  Hierbij kun je denken aan thema’s als identiteit, leiderschap en inclusie. Visualiseren is mijn taal. Door iedereen letterlijk naar dezelfde pagina te brengen en te tekenen wat niet gezegd wordt, breng ik mensen snel naar de kern. Zo begrijpt iedereen hetzelfde en ontstaat er ruimte voor elk individu en team om de volgende stap te zetten.