Ellen Schiffeleers

Teamcoach en Trainer

Mijn motto is altijd geweest: je kunt de wind niet bepalen maar wel zelf de zeilen zetten: je kunt de omstandigheden niet bepalen maar wel zelf bepalen hoe je omgaat met die omstandigheden. Dit is voor mij ook de drijfveer in mijn werk: Ik begeleid veranderingsprocessen waarin ik organisaties, teams en mensen help om bewust te zijn van de richting waarin ze willen bewegen, en hun help om de zeilen zo te zetten dat zij daar komen.

Waarom?

Ik geniet ervan als organisaties functioneren naar hun bedoeling, en als de mensen die daar werken elkaar versterken. Of ik nou met een directieteam werk om visie en strategie te bepalen, een managementeam train om beter leiding te geven, met een uitvoerend team aan de slag ben om vanuit betere samenwerking meer te betekenen, of individuen coach, steeds zijn doel, bedoeling en het zetten van zeilen voor mij de drijvers.

Hoe werk ik?

Ik heb een bedrijfskundige achtergrond en combineer die in mijn coaching en training met methoden uit onder andere NLP, systemisch werk, creatief denken en groepsdynamica. In mijn trainingen en mijn coaching inspireer ik mensen en organisaties tot het maken van eigen keuzes en het volledig inzetten van talenten. Analytisch vermogen, doelgerichtheid, sensitiviteit en empathie zijn mijn kwaliteiten. Een onbevooroordeelde basisinstelling waarbij mensen zich gekend en gewaardeerd voelen is mijn signatuur.