Richard Willems

Optimistische verbinder, HR business coach en part-time Ibicenco

Anderen verbinden en laten Groeien & Genieten, dat doe ik het liefste. Teams, ondernemers en professionals maar ook mijn grote liefde Sandra, onze drie kinderen en vele fijne vrienden. Onafhankelijk, nieuwsgierig en met humor altijd op zoek naar nieuwe inzichten en (voor)uitzichten. Optimistisch en levenslustig, saai kan altijd nog.
Idolaat van Ibiza, het eiland van de vrijheid. De natuur, de idyllische lunchplekken, relaxte sfeer en de open mindset. Mijn persoonlijke tankstation waardoor ik als ondernemer en professional steeds weer in mijn volle kracht kan staan.

Waarom?

Na ruim 25 jaar HR- en business coaching werk in vele organisaties is het duidelijk voor me dat ‘Groeien & Genieten’ alleen mogelijk is als je de confrontatie met jezelf durft aan te gaan. Reflecteren en conceptualiseren: écht betekenis geven aan ervaringen en feedback. Het werkt verlichtend, inspirerend en motiverend. Terug naar de kern en je afvragen ‘waar wil ik zijn?’.
Ik blijf me verbazen over het feit dat het leven je zónder die investering in jezelf, team of organisatie na verloop van tijd steeds weer dichter bij belemmeringen dan verlangens brengt. Ik gun mezelf daarom elk jaar meerdere persoonlijke reflectiemomenten. De energie stroomt daarna altijd weer de juiste richting op!

Hoe werk ik?

Met en tussen mensen. Wanneer ik de professionele dialoog met teams, ondernemers en professionals aan kan gaan, waar we samen resultaten boeken en ondertussen dikke pret hebben. Ondanks mijn extraverte voorkeur heb ik ook mijn introverte momenten. Dan zoek ik de verdieping en werk ik zaken grondig uit. Een goed stuk schrijven, ook daar geniet ik van.
Ik werk bovendien graag op bijzondere, inspirerende locaties. Uit-zicht, weg van hier. Nieuwe plekken leren je vanuit andere perspectieven naar jezelf, je team en organisatie te kijken.
En last but not least, voor niets gaat de zon op. Ik geloof dat je inzet en eigenaarschap moet tonen om iets te bereiken. Prestaties doen ertoe. Maar je hoeft het ook niet altijd alleen te doen. Een hulpvraag wordt altijd beantwoord! Daarna kan het ‘Groeien & Genieten’ pas echt beginnen!

“Als je niet bereid bent een berg te beklimmen, zul je nooit van het mooie uitzicht kunnen genieten”

06-54698554

richard.willems@stroomzuid.nl

LinkedIn