Bert-Jan ter Hofte

Co-creator, team facilitator en coach

Ik faciliteer en coach mensen en teams om samen hun persoonlijk leiderschap te ontdekken en te ontwikkelen. Ik geloof dat teams in flow de belangrijkste bouwstenen zijn van organisaties in flow. Dit begint met het bouwen van co-creatieve relaties en die relaties vanuit gelijkwaardigheid, waardering en bewustzijn van ieders groeipotentieel en verandervermogen te ontwikkelen. Hierdoor kunnen mensen en teams in flow met elkaar gaan communiceren en samenwerken. Mijn Purpose: samen ontwikkelen door persoonlijke ontwikkeling die de team ontwikkeling versterkt en vice versa.

Mijn talent en passie is om allereerst de psychologische veiligheid te creëren die de basis is van teamontwikkeling. Hierdoor gaan mensen vanuit openheid en vertrouwen samen doorbraken in patronen realiseren en voelt iedereen de ruimte om zijn/haar uniciteit (talent, waarden en passie) in te brengen. En het team en de organisatie kan dit benutten doordat mensen gaan doen waar ze goed in zijn op een manier die bij ze past qua talenten en waarden.

Hoe werk ik?

Ik ben opgeleid als bedrijfskundige, trainer/facilitator, coach en veranderkundige en heb gedurende meer dan 20 jaar trajecten van leiderschapsontwikkeling en teamontwikkeling ontworpen en gefaciliteerd voor multinationals, MKB bedrijven en de publieke sector (van universiteiten tot gemeenten, de politie en organisaties in de zorg).

Gedurende de afgelopen 7 jaar heb ik bij grotere en kleinere organisaties leiders en teams begeleid om in hun organisatie een beweging op te starten en uit te breiden d.m.v. leiderschaps- en teamontwikkeling. Daarbij onderzoek ik graag het verandervermogen, train ik vaardigheden en identificeren we samen hoe leiders zichzelf en hun teams binnen de context van hun organisatie kunnen ontwikkelen. Mijn aanpak: ik doe dat altijd vanuit gelijkwaardige co-creatie, waardering voor ieders uniciteit en door te sturen op flow.