Erwin Dohmen

Reisbegeleider, teamcoach, verbeteraar en mountainbiker

Ik houd van mijn vak: mensen, teams en organisaties in beweging zetten. Als vader van drie dochters en zakelijk partner van Stroom Zuid, ben ik een fervent liefhebber van mountainbiketochten en reflecteer ik dagelijks over “de hoe en waarom vraag” waarop ik mezelf in de juiste beweging zet.
Doe ik de juiste dingen, krijg ik er energie van en helpen ze in de richting waar ik mij naar toe wil bewegen?
Ik ben nieuwsgierig in datgene wat ik nog niet weet. Daarom blijf ik leren. Ik geniet van een bestemming waar ik nog nooit ben geweest. Daarom blijf ik reizen.

Waarom?

Vijftien jaar geleden doorleefde ik mijn eigen leiderschapsreis in Zuid Afrika toen ik werkzaam was als directielid van een mediabedrijf. In deze reis doorleefde ik mijn eigen tekortkomingen en dilemma’s en de onduidelijkheid waar ik op dat moment naar toe wilde bewegen.
Waarom doe ik de dingen die ik doe? Waar ligt mijn passie? Welke weg wil ik inslaan? Deze en andere vragen hebben geholpen in de reisbestemming die ik nu heb gekozen. Een lange reis van 10 jaar langs verschillende wegen die geleid heeft tot waar ik nu sta.
De reis van reisbegeleider in verbetering van team- en organisatieprestaties en verandervraagstukken die om lef vragen.

Hoe werk ik?

Ik werk graag mens- en praktijkgericht met ook voor bestaande kwaliteiten, oog voor het systeem waarin teams werken (effectief en niet effectief) en oog voor de weg waar men zich naar toe wilt bewegen.
Teams begrijpen dat de kracht zit in echt vertrouwen in elkaar, durven loslaten, nieuw leren kijken en de juiste dialoog aan te gaan met het juiste teamdoel voor ogen. Om van daaruit de juiste interventies te mogen plegen om teamprestaties blijvend te verbeteren.
Ook ruimte is hierbij een belangrijk onderdeel. Daarom werk ik graag in inspirerende omgevingen. Voor mijn leiderschapsreizen ga ik graag naar Slovenië en Cambodja. Een nieuwe context daagt uit tot een andere manier van waarnemen.
Inspirerend, confronterend, resultaatgericht, praktisch en mensgericht zijn begrippen die mijn stijl typeren.
Eigenaarschap en ontwikkeling dragen bij tot meer geluk. En daar doe ik het graag voor.

“De onderstroom die niemand ziet, bepaalt onze richting op elk gebied.”

06-41987877

erwin.dohmen@stroomzuid.nl

LinkedIn