Valkenburg aan de Geul, Heerlen, Maastricht, Limburg, Zuid-Limburg, Sittard, Voerendaal, Vaals, Margraten, Meerssen, Cadier en Keer, Roermond, Echt

Stroom Zuid

Stel je voor dat iedereen op eigen kracht tot volle wasdom kon komen. En geen buitenstaander nodig had om in beweging te komen. Zou de wereld dan uit miljarden elkaar beconcurrerende eenmanszaakjes bestaan?

Wij denken van niet. De mens is van nature een sociaal wezen. Mensen zullen elkaar altijd opzoeken. Spiegelen zich graag aan anderen. Hebben geborgenheid, warmte, troost en liefde nodig. En soms een leidende hand. Of zelfs een kritische noot. Al zoeken we dat laatste niet altijd op. We gaan het in de regel liefst uit de weg. Met als gevolg dat we onze kwaliteiten, motieven, sterktes en zwaktes onvoldoende scherp in beeld hebben.

Dat vinden wij bij Stroom Zuid jammer. In veel organisaties blijven latente talenten onbenut. Blijven verbindingen ongezien. Blijven doelen onbenoemd. Daardoor halen organisaties vaak niet het beste uit zichzelf.

Onderstroom zichtbaar maken

Stroom Zuid heeft een schat aan ervaring in het helpen ontwikkelen van organisaties. Wij laten leiders en hun teams zien waar hun drijfveren liggen. Soms liggen die (veel te) goed verborgen onder financiële doelstellingen, KPI’s of andere afgeleide, quasi-objectieve doelen. Wij sluiten mensen dan weer aan op zichzelf, op elkaar en op de organisatie. We maken de onderstroom in uw organisatie zichtbaar. Die is bepalend voor de richting, de samenwerking, de communicatie en het bereiken van resultaten. Vervolgens gaan we aan de slag met de bovenstroom: het ontwikkelen van vaardigheden en competenties die nodig zijn om de doelen te bereiken.

Zonder wrijving geen glans

We schuwen daarbij de persoonlijke aanpak niet: zonder wrijving geen glans. En soms zetten we zo een organisatie ook ondersteboven. Maar dat doen we altijd in een veilige context. Want veranderingen vinden altijd pas plaats als individuele motivatie aanwezig is. Het moet goed voelen. En mensen voelen zich snel vertrouwd bij ons. Dat geldt zowel voor directies als managementteams of andere teams.

Met hart en ziel

Als u echt ergens heen wil met uw mensen, laat ons dan uw betrokken en deskundige gids zijn. Wij weten hoe we het lerend vermogen van uzelf en uw team kunnen verbeteren, zodat uw organisatie uiteindelijk zichzelf voortdurend kan ontplooien. Wij kennen de toonaangevende modellen en instrumenten, maar werken volledig in dienst van uw doelstellingen. We werken niet alleen vanuit het hoofd, maar ook met ons hart en ziel.

Wij zijn meer dan alleen onderzoekers, al vragen en luisteren we secuur.
Wij zijn meer dan alleen trainers, al oefenen we continu.
Wij zijn meer dan alleen coaches, al spiegelen en reflecteren we elke dag.
Wij zijn meer dan alleen consultants, al brengen we wel adviezen uit.

Wij werken ondersteunend aan uw visie, aan de door u gestelde doelen en benutten zo veel mogelijk alle kennis en kunde die al in uw organisatie aanwezig is.

Wij zijn uw partners voor organisatiegroei.

Wij zijn Stroom Zuid

Schermafbeelding 2016-07-13 om 10.24.02.png